Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 08. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tízből kilenc újévi kívánság a pénzről szól

Tízből kilenc újévi kívánság a pénzről szól

Az embereknek több mint a fele (55 százalék) a pénzügyi helyzetén szeretne idén javítani. A 49 évesnél fiatalabbak esetén ez az arány 58 százalék, míg a náluk idősebbeknél 44 százalék. Mi magyarok átlagosan 68 százalékban érezzük fontosnak a kedvező anyagi helyzetet - derül ki az Ipsos Zrt. újévi kívánságokat számba vevő felméréséből .

Nemzetközi szinten a válaszadók mindössze 16 százaléka szeretne több időt együtt tölteni a családjával. A jobb egészségi állapot elérését 14 százaléknyian, valamilyen külföldi utazás megvalósítását pedig 12 százaléknyian tartják fontosnak. Igaz, a kedvezőbb anyagi helyzet minden más kívánságot is elérhetővé tesz. De az is lehet, hogy csupán pénzéhesek vagyunk. Illetve előfordulhat, hogy amikor a közösségi média csatornáin keresztül arról értesülünk, hogy mások miket vásároltak és hol üdültek, egyre inkább szembesülünk azzal, hogy ezeket a dolgokat mi nem engedhetjük meg magunknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.