Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 20. 07:48, péntek | Helyi
Forrás: minalunk.hu/mor

Tés - Római fürdő - teljesítménytúra a Bakonyban!

Tés - Római fürdő - teljesítménytúra a Bakonyban!

A Bakony kiterjedt erdőségei hajdan betyárok, bujdosók, szegénylegények számára nyújtott menedéket, rejtekadó hajlékot, szűkös, de az éhenhalástól megmentő táplálékot.

Ma a bakancsos és kerékpáros turisták, hétvégi kirándulók, teljesítménytúrázók paradicsoma.

Harmadik alkalommal rendezik meg ezen a csodálatos környéken a Tési teljesítménytúrát, kibővítve egy igazi kihívással, az 50 kilométeres távval a kilométerfalók kívánságára.

Két külön világot ismerhet meg az, aki részt vesz teljesítménytúrán. Az egyik a meseszép Gaja patak szurdokvölgye, ahol a túra legszebb látványossága, a Római fürdő található, a másik a 10 km hosszú Tési fennsík, mely a Bakony legnagyobb víznyelőbarlangjait és zsombolyait rejti, és csodás panorámával ajándékozza meg az arra járót.

Az útvonal érinti a Széchenyi Zsigmond és a Csengő-hegyi kilátót, a Siska forrást, a Csengő-Bongó tanösvényt, a Tési szélmalmot, és meglepi a túrázót Tés egy újonnan felfedezett, Bakonyra néző panorámával is. Az 50-es táv a sok látnivalón túl, a misztikus Hamuház mellett is elhalad!

Indulás: Tés, Szabadság tér 1. Polgármesteri Hivatal
Időpont: 2017. október 21-én (szombaton) 7:00-21:00 óra között.


ÚTVONALAK

Tés-Római fürdő 50
Indítás: 7:00 – 9:00

Tés Iskola > Széchenyi Zsigmond kilátó> Siska kút > Szent kút > Római fürdő > Csengő Zsomboly > Csengő- hegyi-kilátó > Szúnyog völgy > Kis Futóné (558) > Márkus szekrénye (506) > Várpalotai tanösvény > Várberek (469) > Királyszállás > Hamuház > Tési szélmalmok > Tés iskola.

Római fürdő 30
Indítás: 7:00 – 10:00

Tés Iskola > Széchenyi Zsigmond kilátó > Siska kút > Szent kút > Római fürdő > Csengő Zsomboly > Csengő- hegyi-kilátó > Szúnyog völgy > Kis Futóné ( 558) > Tés Iskola.

Tés-Római fürdő 15
Indítás: 7:00 – 11:00

Tés Iskola > Széchenyi Zsigmond kilátó > Siska kút > Szent kút > Római fürdő > Vadalmás forrás > Csepegő árok >Tési panoráma > Tés Iskola.

Napkelte: 07:10 | Napnyugta: 17:45
(Fejlámpát a hosszú távokhoz hozz magaddal!)

Címkék: Bakony, Sport, Túra, természet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.