Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2021. Május 13. 18:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott elemes mécsesekkel világított otthonában egy füzesabonyi férfi, vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Heves megyei főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi, miután otthonában a szolgáltató 2017 nyarán kikapcsolta az áramot, úgy döntött: elemes eszközökkel oldja meg az ingatlan világítását. Először 2019 szeptembere és decembere között fordult meg tolvajként a füzesabonyi köztemetőben, ahonnan legalább nyolc alkalommal, harminc különböző síremlékről lopott el 30 darab, egyenként 650 forint értékű műanyag, elemes mécsest - írta Szalóki Zoltán főügyész.

A vádlott egy évvel később, 2020 őszén újabb húsz sírról vitt el ilyen eszközöket. Az egyik helyre rövid idő alatt háromszor is visszatért, összesen mintegy kétezer forint értékű mécsest zsákmányolva. A férfival szemben ötven rendbeli, részben folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat a bíróság jóvátételi munkára ítélje és rendelje el pártfogó felügyeletét - írta a főügyész.

Címkék: lopás, mécses, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.