Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 04. 18:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Számos optika ingyen végez látás- és szemüvegellenőrzést októberben

Számos optika ingyen végez látás- és szemüvegellenőrzést októberben

Idén is megszervezi a látás hónapját a Magyar Látszerész Szövetség, a kampányban részt vevő optikák októberben díjmentesen végeznek látás- és szemüvegellenőrzést.

A szövetség hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szemüvegeket is egész hónapban ingyen ellenőrzik a szakemberek, akik a szemüvegviseléssel, -tisztítással és a lencsecserével kapcsolatban is adnak tanácsokat. Kiemelték, hogy a javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg használata fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat és rossz közérzetet okozhat.

Szabadi Zsoltot, a Magyar Látszerész Szövetség elnökét idézve a közleményben azt írták, hogy legalább évente egyszer érdemes látásellenőrzést végeztetni, de vannak, akiknek gyakrabban is. Ilyenek a gyerekek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás. Őket érdemes az iskolakezdéskor megnézetni, de később sem szabad megfeledkezni róluk, mivel a nagyobbak már sok időt töltenek monitor előtt, ami a készülékekből áradó kék fény miatt veszélyes.

Az irodai munka alatt szintén sokat nézik a képernyőt, ez szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz, teljesítményromláshoz vezethet. Negyvenéves kor felett pedig a szem már öregszik, ezért abban az életszakaszban szintén életbevágó, hogy rendszeresen járjunk szűrésre - hívta fel a figyelmet Szabadi Zsolt.

A 16. alkalommal zajló kampány részletei, a résztvevő optikák listája megtalálható a www.latashonapja.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során