Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 24. 06:51, kedd | Helyi
Forrás: tata.hu

Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

A három napos rendezvény változatos programkínálattal várja a tataiakat és a város vendégeit, idén többek között újra megcsodálhatjuk majd a látványhalászatot.

Ez alkalommal a helyszínen ünnepli 30 éves testvérvárosi jubileumát Tata és Gerlingen is.

PROGRAMOK:
(Kattints az eredeti mérethez)

A szervezők október 10-én sajtótájékoztatón ismertették az idei Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál programját a Magyary Zoltán Művelődési Központban. A sajtótájékoztatón részt vett Michl József polgármester, Berczelly Attila a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója, Karsainé Haris Hajnalka a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. ügyvezetője, valamint Lévai Ferenc az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója.

Michl József elmondta: Mivel Tata tavaly megpályázta és elnyerte az Öreg-tó halászati jogát, ezért ettől az évtől a város által létrehozott Öreg-tó Halászati Kft. végzi ezt a tevékenységet az Aranypont Zrt. szakmai együttműködésével, a halászati jogot 15 évre elnyerve. Ehhez illeszkedve a fesztivál egyik célja: segíteni azt a folyamatot, melynek nyomán a remények szerint a következő másfél évtizedben Tatán emelkedik az egy főre jutó halfogyasztás aránya. A polgármester hozzátette: Az idei rendezvény egyik különlegessége, hogy a helyszínen ünneplik meg Tata és Gerlingen testvérvárosi kapcsolatának 30. jubileumi évfordulóját. Ezzel gerlingeni vendégeink is egy izgalmas, plusz élményben részesülhetnek majd.

A program számos különleges elemmel gazdagodik, például egy gluténmentes haltorta Guinness rekord kísérlettel, valamint egy halkolbász workshoppal. Ezzel kapcsolatban Lévai Ferenc az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója elmondta:

A halfogyasztás Magyarországon mára jelentősen visszaesett, ezen a téren a kontinensen az utolsók között vagyunk. Sokkal több halat kellene fogyasztanunk, ráadásul az édesvízi halak manapság jóval biztonságosabb élelmiszernek számítanak mint a tengeriek, a vizek szennyezettsége miatt. Ez a biztonság az élelmiszeriparban egyre nagyobb értéket képvisel. Az édesvízi halfogyasztás frissessége, biztonsága és egészséges mivolta alátámasztja az Öreg-tavi haltenyésztés szükségességét, hiszen a hal gyógyszer.

A rendezvény területére idén két beléptető ponton lehet bejutni. Az egyik a Platán Étterem, a másik pedig a TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája mellett fogadja majd a látogatókat. A három napos fesztiváljegy ára: 1 200 Ft, Tata Kártyával a belépő 600 forintba kerül. 6 éven aluli gyermekek a fesztivált ingyen látogathatják.

Facebook esemény oldala


Kedvcsináló 2016-ból:

Térkép:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.