Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 27. 16:17, péntek | Helyi
Forrás: hvg.hu

Nem tudod, mit vegyél karácsonyra? 10 ezer forintért olyan papírrepülőt kapsz, ami mobillal irányítható

Nem tudod, mit vegyél karácsonyra? 10 ezer forintért olyan papírrepülőt kapsz, ami mobillal irányítható

Zseniális az ötlet, és a videók alapján a megvalósítás is: egyszerű eszközzel turbózták fel a strapabíró papírból hajtogatott repülőgépet.

Mobillal a kertben, parkban, az irodában vagy a lakásban is lehet irányítani, sőt, trükkökre is képes a levegőben. 10 ezer forintért remek választás lehet karácsonyra.

  • A drónok minden gyereket ámulatba ejtenek, de mivel drága mulatság, jó eséllyel nem kapnak a szülőktől. Van viszont a drónoknál menőbb és olcsóbb ajándéktippünk: a mobillal irányítható papírrepülő.

Ezt az egyszerű ötletet tényleg megvalósították, és a feltaláló dollármilliomos is lehet belőle, ugyanis az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon egyetlen hét alatt több mint 1,7 millió dollárnyi előrendelés érkezett a termékre. A szállítást világszerte karácsonyig ígérik, és a legolcsóbb ajánlat Magyarországra szállítással együtt 37 dollár, vagyis körülbelül 9800 forint.

Ennyi pénzért a rendelő kap két – nagyobb csomag esetén több – speciális és strapabíró papírdarabot, amelyen látható, hogyan kell összehajtani, hogy a megrendelt repülő legyen belőle. Ezután rá kell rakni egy vékony kiegészítőt, amelynek hátulján egy propeller van, elöl pedig az érzékelők és a kamera, és kész is a PowerUp Dart. A repüléshez még le kell tölteni androidos mobilra vagy iPhone-ra a hozzá tartozó alkalmazást, amellyel irányítani lehet a levegőben.

El kell engedni, hogy szálljon, majd a mobillal a levegőben lehet tartani. Többféle papírral rendelhető, attól függően, hogy milyen típusú papírrepülőt akarunk, hiszen van olyan kialakítás, amely a sebességnek tesz jót, van ami a hosszú suhanásokhoz előnyös, és van, ami kifejezetten arra jó, hogy még könnyebb legyen vele összehozni a trükköket a levegőben.

A PowerUp Dart ugyanis trükkökre is képes, a mobillal az alábbi 9 mutatvány kérhető tőle. Ezen felül a beépített kamerával úgy érezhetjük magunkat, mintha mi is a magasban suhannánk a papírrepülővel. Az eszközt egyébként sima micro-USB-vel lehet tölteni, az irányváltás pedig nem is lehetne egyszerűbb, hiszen csak a mobilt kell hozzá mozgatni.

Vannak olyan darabok, amelyek kerékkel is kérhetők, így nem csak szállni, de landolni is úgy lehet velük, mint egy igazi repülővel. A leggyorsabb változatok akár 40 km/órás sebességgel is repülnek, és akár 60 méter magasra is tudnak szállni. A kertben, a parkban, a játszótéren, a lakásban, de akár még az irodában is jó szórakozás lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.