Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Február 01. 10:58, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Napi egy pohár tej jót tesz az agynak

Napi egy pohár tej jót tesz az agynak

Napi egy pohár tej az agyműködésre és szellemi teljesítményre gyakorolt pozitív hatása miatt különösen ajánlott - állapították meg amerikai szakemberek.

Ugyanis a kutatók bebizonyították, hogy a mentális teljesítmény és a tejfogyasztás között szoros kapcsolat van.

A kutatásban kilencszáz, 23 és 98 év közötti férfi és nő vett részt, akiknek agyműködésüket, ezen belül a memóriájukat, valamint tejfogyasztási szokásaikat vizsgálták meg. Különböző tesztek alapján megállapították, hogy a mentális teljesítmény életkortól függetlenül mindig azoknál volt a legjobb, akik naponta legalább egy pohár tejet megittak.

A kutatás azért jelentős, mert a tej és a tejtermékek mentális teljesítményre való jótékony hatásáról eddig keveset tudtak a szakemberek. Ennek az információnak a tudatában az idősebbek lassíthatják a szellemi leépülést, csupán napi egy pohár tej elfogyasztásával – írja az International Dairy Journal.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutatók, tej

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.