Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 30. 08:53, hétfő | Helyi
Forrás: minalunk.hu/mor

Milyen legyen, hogy nézzen ki Mór? - Várják az Ön véleményét is

Milyen legyen, hogy nézzen ki Mór? - Várják az Ön véleményét is

Az Országgyűlés a magyarországi települések jellegzetes és értékes arculatának megóvása, kialakítása, az épített és a természeti környezet egységes védelme, egyben az építési beruházások...

gyors és sikeres megvalósíthatósága érdekében alkotta meg és fogadta el a 2016. évi LXXIV. törvényt a településkép védelméről.

Ez azt is előírja, hogy minden településnek el kell készítenie Településképi arculati kézikönyvét. A kézikönyv a - települések természeti és épített környezete által meghatározott - településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze. A kézikönyv feltárja és ismerteti a településen belül jól elkülönülő egyes településrészek arculati jellemzőit és értékeit, és ennek figyelembevételével szöveges és képi megjelenítés formájában javaslatot tesz a településképhez illeszkedő építészeti elemek alkalmazására. A kézikönyv tartalmi elemeit kormányrendelet határozza meg.

Fentiek alapján Mór Város Önkormányzata az alábbiakat tette közzé:

"A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A.§ -ban foglaltaknak megfelelően tájékoztatjuk a lakosságot a város területén működő civil,- érdekképviseleti,- gazdálkodó szervezeteket és vallási közösségeket (együtt: partnereket), hogy elkészült Mór város településképi arculati kézikönyvének és településképi rendeletének véleményezési anyaga.

A településképi rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a településképi szempontból meghatározó területekre, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.

A településképi arculati kézikönyvben a településképi követelmények szakmai megalapozása érdekében készül, melyben meg kell határozni a településkép jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészek arculati jellemzőit és értékeit, a településképhez illeszkedő építészeti elemeket és a településkép minőségi formálására vonatkozó ajánlásokat.

A jogszabályi követelményeknek történő megfelelés céljából elkészült véleményezési anyag megtekinthető Mór város honlapján (www.mor.hu) és ügyfélfogadási időben a Móri Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és -üzemeltetési irodáján.

Ezúton kérjük a partnerségi egyeztetésben résztvevőket, hogy Mór város településképi arculati kézikönyvének és településképi rendeletének véleményezési anyagára – Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a településfejlesztési és településrendezési eszközökkel, a településképi arculati kézikönyvvel, valamint a településképi rendelettel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 32/2017.(X.4.) rendelete szerint – 2017. november 17-ig tegyék meg javaslataikat.

A partnerségi egyeztetés keretében javaslatokat az alábbi módon nyújthatnak be:

  • elektronikus levélben morph@mor.hu email címre
  • írásban Mór Városi Önkormányzat címére (8060 Mór, Szt. István tér 6.) történő megküldésével, vagy ugyanott személyesen történő leadásával, vagy
  • lakossági fórumon szóban, illetve a lakossági fórumtól számított 8 napon belül az a) vagy b) pontban foglaltak szerint.


A lakossági fórum időpontja: 2017. november 8. (szerda) 16:00
helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház (Mór, Erzsébet tér 14.)

Bővebb információ a 22/560-849 telefonszámon kérhető.

Rendelet-tervezet

Arculati kézikönyv tervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.