Városlista
2023. szeptember 21, csütörtök - Máté

Hírek

2022. Február 16. 17:09, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Milliókkal vert át egy pénzváltót a trükkös csaló

Milliókkal vert át egy pénzváltót a trükkös csaló

Az úgynevezett rip deal csalások felderítése során került a Budapesti Rendőr-főkapitányság látókörébe az a férfi, aki több mint 14 millió forinttal károsított meg egy valutaváltót.

Telefonon hívta, és álnéven mutatkozott be az egyik fővárosi valutaváltó alkalmazottjának egy férfi még 2016 júliusában azzal, hogy szeretne forintot váltani 45 ezer euró értékben. Meg is jelent a váltóban, ahol a sértett átadta a férfinek a kért összeget. A fehér borítékban lévő bankjegyeket az elkövető a zakója belső zsebébe tette, majd a nála lévő táskából egy műanyag zacskót vett elő, amelyben forint kötegek voltak – közölte a rendőrség.

Majdnem megtörtént a nagy üzlet, azonban D. Constantin közölte a váltó munkatársával, hogy nincs nála annyi pénz, amennyi kellene, de a közelben lévő autójában van még ötmillió forint.

Azért, hogy teljes mértékben megtévessze a sértettet, a korábban kapott fehér boríték helyett a zakója belső zsebéből vett ki egy ugyanolyan fehér borítékot és azt adta vissza a dolgozónak, továbbá a táskáját is a valutaváltóban hagyta a benne lévő forint kötegekkel.

Egy idő után gyanús lett a sértettnek, hogy a férfi még mindig nem ért vissza a hiányzó pénzzel, ezért átnézte a borítékot és a táskát. Legnagyobb meglepetésére azt látta, hogy a fehér borítékban 90 fénymásolt 500 eurós bankjegy van, továbbá a műanyag zacskó öt köteg, összesen 500, szintén fénymásolt 500 forintos bankjegyet rejt.

Az elkövető a cselekménnyel több mint 14 millió forintos kárt okozott a valutaváltónak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai látókörébe egy rip deal csalás sorozat 2020-ban kezdődött és azóta már befejezett felderítése és vizsgálata közben került a román állampolgárságú 65 éves elkövető, akit elfogatóparancs alapján az országba belépésekor fogtak el a rendőrök 2022. január 19-én Ártándnál. A BRFK nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, illetve vállalta a sértett kártalanítását.
Az eljáró rendőri szerv a szükséges eljárási cselekményeket befejezte, az ügy iratanyagát megküldte az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Belföld

Húszezer laptopot kapnak az iskolák

Mintegy négymilliárd forint értékben - 10-10 ezer laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei intézményeknek.

2023. Szeptember 21. 11:04, csütörtök | Belföld

Elektromos vezeték szakadása miatt útzár lesz az M1-esen

Felsővezeték szakadás történt az M1-es autópálya felett Tatabánya térségében, melyet azonnal javítani kell.

2023. Szeptember 21. 11:03, csütörtök | Belföld

Esztergomi robbantás - Az ORFK részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közleményben fejezte ki részvétét az Esztergom külterületén történt robbantásban elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

2023. Szeptember 21. 11:00, csütörtök | Belföld

NAV: érkeznek az adószámla-értesítők