Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 11. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: esemeny.ro

Legendák kertjében - a Bekecs Néptáncegyüttes előadása

Legendák kertjében - a Bekecs Néptáncegyüttes előadása

2017. október 6-án pénteken 19:00 órától Móron a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban táncjáték lesz, a Bekecs Néptáncegyüttes előadásában.

A Székelyföldi Legendárium, mely közel 180 legendát és mondát tartalmaz, adja az alapját az előadásnak, az együttes célja, hogy ezt a gazdag örökséget továbbadják. Éppen ezért az eddigi kiadványok mellett szeretnék bemutatni a színpadon is ezt a szép Legendáriumot, ezzel együtt megismerteve a Székelyföld szépségeit. Az előadásukhoz ebből válogattak egy fél tucatnyit és olyan fűzérbe fonják azokat, hogy egy kerek egész történetet alkossanak.

A gyerekek előtt élőben bontakozik ki egy képzeletbeli meseország, a történelmen túli Székelyföld. Olyan történetekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amelyek földrajzi helyszínekhez, településekhez, történelmi személyekhez kötődnek. Tartalmuk a történelmi valóság és a képzelet sajátos ötvözete.

Ezekben a legendákban és mondákban őseink mesélnek ünnep- és mindennapjaikról, eljuttatva a mai kor gyermekéhez küzdelmeik, örömeik varázslatos és egyben tanulságos krónikáját.

További információk az előadásról

Kedvcsináló:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.