Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Június 29. 07:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - a Homokhátságon élők tűrőképességük határára értek

Illegális bevándorlás - a Homokhátságon élők tűrőképességük határára értek

Néhány forgalmasabb nap alatt több ezer ember érkezik illegálisan a Homokhátságra, az itt élők tűrőképességük határára értek - jelentette ki Nógrádi Zoltán (Fidesz) Mórahalom polgármestere vasárnap.

A Mórahalmon és a környékbeli településeken, az "illegális migráció frontvonalában élők" egyetlen alkalommal sem tagadták meg a segítséget a rászorulóktól - mondta a Csongrád megyei közgyűlésben képviselőként is dolgozó politikus a homokháti kisvárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A polgármester úgy fogalmazott, ez már nem menekültügy, hanem népvándorlás, amelynek a frontvonalában vagyunk, és ilyen teher mellett sajnos már nem lehet a normális életviszonyokat fenntartani.

Európa kapui tárva-nyitva állnak, ennek az a következménye, hogy kontroll és szabályozás nélkül áramlanak az illegális bevándorlók a kontinens belseje felé - mondta Nógrádi Zoltán, aki szerint ezzel azt üzeni Európa, hogy korlátlanul képes befogadni más földrészekről, más országokból érkező bevándorlókat.

Azok, akik sikeresen átjutottak illegálisan a határokon, azt üzenhetik az otthon maradottaknak, hogy nyugodtan elindulhatnak, mert Európa befogad "szabály és rend nélkül" mindenkit, és el is tudja látni ezeket a tömegeket - közölte a politikus.

Nógrádi Zoltán sajnálatosnak nevezte, hogy ez a mindennapi életet, biztonságot érintő kérdés egyesek számára pártpolitikai témává vált. Az MSZP és a DK azt hangoztatja, hogy nincs menekültügy, migrációs kérdés, ezzel azt mondják, hogy amit "minden nap megélünk, amivel szembe kell néznünk, az hazugság" - tette hozzá.

A polgármester szerint ez felháborítja a Homokhátságon élőket, és egyben az az üzenete is van, hogy az MSZP és a DK pártpolitikai alapon nem védi meg őket ettől az új népvándorlási hullámtól, és nem hajlandó tudomásul venni a segélykiáltást. Nógrádi Zoltán bírálta szegedi polgármestertársát, Botka Lászlót (MSZP), amiért azt nyilatkozta, "semmiféle problémát nem jelent a térségnek és így Szegednek sem" az újkori népvándorlás miatt kialakult rendkívüli helyzet. Szeged polgármesterének segítő kezet kellene nyújtania a térségben élőknek és a többi, kisebb település polgármesterének, hogy együtt küzdhessenek meg ezzel a helyzettel - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során