Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 27. 09:22, szerda | Helyi
Forrás: mti.hu

Energiahivatal: biztonságban van az ország földgázellátása

Energiahivatal: biztonságban van az ország földgázellátása

A külföldről folyamatosan érkező földgázimporttal és a folyamatos hazai kitermeléssel biztonságban van az ország földgázellátása.

Jelentette ki Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Hangsúlyozta, hogy a fűtési szezon kezdetére az előző év azonos időszakához képest a magyar földgáztárolókban 23 százalékkal több, 4,3 milliárd földgáz van. Ez tartalmazza a biztonsági tartalékot is, amelynek betárolása jelenleg is folyik - fűzte hozzá.

Kiemelte, jogszabály írja elő, hogy az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztása legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kell elhelyezni a tárolókban. A tavalyi, "nagyon kemény" téli hónapok alatt 4,6 milliárd köbméter volt a teljes fogyasztás, amely egy évvel korábban nem érte el a 3,8 milliárd köbmétert - ismertette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek