Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 21. 17:38, csütörtök | Helyi
Forrás: NLCAFE.HU

Egyetlen mondat amitől boldog és kiegyensúlyozott Richard Gere

Egyetlen mondat amitől boldog és kiegyensúlyozott Richard Gere

Richard Gere rajongója a keleti filozófiáknak, húsz éve buddhista, a tibetiek ügyének szószólója, a dalai láma pedig jó barátja, gyakran mutatkozik a társaságában..

Annyirea szívén viseli a tibetiek sorsát, hogy Richardot egy ideig be sem engedték Oscar-díj-átadásra, miután egyszer díjátadóként arra használta a színpadot, hogy Kína emberjogi politikáját kritizálja nyilvánosan.

A buddhizmussal 1978-ban ismerkedett meg, amikor Nepálba utazott. Azonnal megfogta a vallás szellemisége, azóta is gyakorolja azt, több Tibetet támogató szervezet vezetője vagy szószólója.

Nemrégiben meglepő dolgot mondott:

„Létezik egy nagyon hatásos gyakorlat, amit évekkel ezelőtt alakítottam ki. Bárkivel is találkozzam, legyen az ember vagy akárcsak egy aprócska bogár, először mindig ugyanazzal az egy mondattal indítok: „Kívánom, hogy boldog légy”.

Nagyon fontos, hogy ne csak kívánjam, hanem valójában úgy is gondoljam. És ez a mondat mindent megváltoztat közted és az illető között.

Tapasztalatból mondom ezt. Néha voltak nagyon nehéz helyzetek, emberek, találkozások. Ám amint kimondtam magamban ezt a mondatot, a negatív gondolatok, érzések, történések helyét egyszeriben átvette a szeretet.

Te se félj azt kívánni a másiknak, hogy boldog legyen!

Próbáld meg, és meglátod, ettől az egyetlen mondattól, mennyire megváltozik a saját életed.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.