Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Június 26. 07:26, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: mti

Bulgáriában vaddisznók tömeges kilövését rendelték el a sertéspestis miatt

Bulgáriában vaddisznók tömeges kilövését rendelték el a sertéspestis miatt

A vaddisznók tömeges kilövését rendelték el az észak-bulgáriai Dobrics megyében miután a vele szomszédos romániai Tulcea megyében az afrikai sertéspestis (ASP) 15 gócpontját azonosították.

A news.bg internetes lap írása szerint eredetileg október 1-jével kezdődik a vaddisznókra a vadászati szezon, az állomány drasztikus ritkítása érdekében ezt most előre hozzák. A megyében található terveli erdőgazdaságban 387 egyedet tartanak nyílván, számukat 350-nel kívánják csökkenteni.

A betegség elleni intézkedések ennél szélesebb körűek. A sertésállomány fokozott ellenőrzése és nagy területek fertőtlenítése mellett megtiltották minden sertéshús, és azt tartalmazó élelmiszer bevitelét is Bulgáriába. Az ilyen termékeket a határon elkobozzák és megsemmisítik.

Ugyancsak elrendelték az Európai Unióból érkező járművek fertőtlenítését a határon. Az állategészségügyi hatóság illetékese szerint a fertőzés terjedésének egyik fő veszélyforrása a Romániából és Magyarországról a nyári szezonban érkező nagy számú turista.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.