Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 30. 15:10, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A savanyú káposzta hatásai

A savanyú káposzta hatásai

A savanyú káposzta a fehér káposzta savanyított, erjesztett változata. Olcsó, mindenki számára elérhető, változatosan felhasználható, emellett pedig rendkívül egészséges is.

Tele van értékes tápanyaggal

Egy csésze savanyú káposztában mindössze 27 kalória és 0 gramm zsír található, továbbá 7 gramm szénhidrátot, 4 gramm rostot, valamint 1 gramm fehérjét is tartalmaz. Van benne bőven nátrium, C-vitamin, K-vitamin, vas, mangán, B6-vitamin, folsav és réz egyaránt. A savanyítás során - az erjesztés miatt - probiotikus hatásúvá válik.

Jót tesz az emésztésnek


Probiotikus hatása miatt nagyon jótékonyan hat az emésztésre, illetve antibiotikumkúra után segíthet helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Magas az enzimtartalma is, ami szintén emésztéskönnyítő hatású.

Erősíti az immunrendszert


A savanyú káposztában található jótékony hatású baktériumok szervezetünk védekezőképességére is jó hatással vannak, és segítenek az antitestek termelésében. Ha a megfázásos időszakban mindennap eszünk savanyú káposztát, akkor hamarabb erőre kapunk majd, mivel számos vitamint tartalmaz, amely támogatja a felépülést a náthából.

Segíthet a fogyásban


Mivel kalóriában szegény, de rostban gazdag, segít, hogy tovább érezzük jóllakottnak magunkat. Segít abban is, hogy emésztésünk megfelelő legyen, illetve megakadályozza, hogy lelassuljon az anyagcserénk. Ezenkívül szakértők szerint a probiotikus ételek fogyasztása akadályozza a zsírok felszívódását is.

Jót tesz a szívnek


A savanyú káposzta magas rosttartalma és probiotikus hatása miatt segít koleszterinszintünk kordában tartásában, így csökkentheti a vérnyomást, ezáltal óvja szívünk, valamint keringésünk egészségét is.

Erősíti a csontokat


A savanyú káposztában található C-vitamin segít megkötni a szervezetben a kalciumot, ezáltal hozzájárul a csontok szilárdságához, stabilitásához.

hazipatika.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.